De Kapel van de Ontluiking

          

 

Kennismakingsfilm met de 'Kapel van de Ontluiking'

Br. Van Grieken

 

 

Onder de titel “Gods sporen lezen: een eigentijdse ademruimte” werd in het najaar van 2011 een kort symposium ingericht. De aanleiding was de openingsviering van de vernieuwde Kapel van de Ontluiking, gevestigd in het De La Salle-centrum. Dit aangrijpend moment was het resultaat en de bekroning van twee jaar intensief nadenken, overleggen, plannen en ook uitvoeren. Met dank aan de Broeders van de Christelijke Scholen die het project volledig hebben gesponsord.

De kapel geniet van bij de aanvang ruime belangstelling van zeer verscheiden groepen en personen. Heel wat mensen uit parochies, dekenijen, scholen of zorginstellingen die op zoek zijn naar nieuwe vormgeving van het sacrale willen er inspiratie vinden voor hun eigen initiatieven. Scholen komen er met hun personeel voor een bezinningsdag, met beleving van de kapel. Leerkrachten uit de lerarenopleiding komen er met hun studenten. Elk schooljaar ontvangen wij verschillende klasgroepen, zowel uit het basis- als het secundair onderwijs. Jaarlijks komen één of twee groepen schooldirecties uit Australië, op studiebezoek aan de KU Leuven, de kapel beleven: een topmoment uit hun verblijf in België, beweren zij. Individuele bezoekers of groepen vrienden en hun familie komen er op aanraden en van horen zeggen.

Tot dusver zijn meer dan 2 000 belangstellenden de ruimte komen beleven. Een beleving van de kapel kan enkel onder begeleiding van één van onze medewerkers of door personen die vertrouwd zijn met de Kapel van de Ontluiking en duurt gemiddeld anderhalf uur. Voor alle inlichtingen, afspraken en reservaties vragen we je te wenden tot de beheerder van het De La Salle-centrum: Wim De Cock, te bereiken via wim.decock@vlp-scholennetwerk.be of 0493 51 43 38.


CONTACTGEGEVENS

VLAAMS LASALLIAANS PERSPECTIEF            
Hendrik Placestraat 47                                  
1702 Groot-Bijgaarden 
Tel. 02 463 58 61                              
info@vlp-scholennetwerk.be
www.vlp-scholennetwerk.be                      

 

WEGBESCHRIJVING

Informatie m.b.t. de wegbeschrijving en parkeermodaliteiten vind je op de contactpagina van onze website, onder de rubriek ‘De La Salle-centrum’.

     

Downloads:

Brochures

Kapelproject De La Salle-centrum Groot-Bijgaarden

Kapelproject De La Salle-centrum Groot-Bijgaarden - EN

Kapelproject De La Salle-centrum Groot-Bijgaarden - ES

Kapelproject De La Salle-centrum Groot-Bijgaarden - FR

Foto's:

Kapel van de Ontluiking