Lerende ontmoeting armoede

Voor jou ligt de uitnodiging voor onze lerende ontmoeting. Ondanks de cijfers is armoede geen prioriteit in het maatschappelijk debat. Het is er en dat is het. Voor ons, scholen die werken vanuit de inspiratie van Jean-Baptiste De La Salle, is het wél een prioritaire bekommernis. Onze ‘dienst aan de armen’ is immers één reden waarom wij er als VLP-scholennetwerk zijn.

Je kan je moeilijk inbeelden wat het is om arm te zijn of om als kind of jongere in armoede op te groeien als je zelf niet in die situatie verkeert. We kunnen ons niet voorstellen wat het met een mens doet; wat het met het kind doet dat voor ons in de klas zit. Deze lerende ontmoeting ontdekken we tijdens een inleefspel onder leiding van Studio Globo hoe complex armoede kan zijn. Na het spel volgt een nabespreking. We reflecteren over onze rol en onze ervaringen worden verder uitgediept en gekaderd samen met een ervaringsdeskundige in armoede en sociale uitsluiting. Hoe komt het dat armoede zo snel een vicieuze cirkel wordt? Hoe kunnen wij zelf een verschil maken? In de namiddag delen we onze ervaringen en maken we tijd om met het schoolteam na te denken over mogelijke acties binnen het armoedebeleid van de school.

We organiseren deze lerende ontmoeting met inleefatelier twee maal: een keer in West-Vlaanderen en een keer in Limburg. De doelgroep zijn leerkrachten, coördinatoren en directieleden uit de secundaire scholen van ons VLP-netwerk.Download: Uitnodiging_Lerende_Ontmoeting_armoede_2024.pdf
Maandag 22/04/2024 10:00 - 16:00
School in secundair onderwijs *
Voornaam * / Naam *
Functie *
GSM
Voorbeeld: +32 0123 456 789
E-mail *
Zal aanwezig zijn op maandag 22/04/2024 in Roeselare:
 

Zal aanwezig zijn op maandag 13/05/2024 in Hasselt:
 

Toon code
 
(*) Gelieve alle verplichte velden in te vullen.