Fraternity in Action

Van 25 tot en met 28 april trok Mathilde Leysen, leerkracht uit ZAVO secundair, naar Caïro om er deel te nemen aan ‘Fraternity in Action’, een vorming georganiseerd door en voor Young Lasallians. Benieuwd naar haar ervaringen? Lees dan zeker hieronder haar persoonlijk verslag. In de fotorubriek van onze website vind je nog een aantal extra sfeerbeelden.

Het ‘Fraternity in Action’ project was een rijke ervaring die mij op verschillende manieren raakte. Het raakte me ten eerste, omdat mensen van verschillende landen (Egypte, Libanon, Frankrijk, Italië, Spanje, Engeland en Oostenrijk) samengekomen zijn voor hetzelfde doel. Samen zullen wij kinderen met verschillende noden gaan helpen deze zomer. Ik persoonlijk zal zowel in Molenbeek, als in Scampia (Italië) de kans krijgen om mijn steentje bij te dragen. Het raakte me ook, omdat we al na enkele uren een hechte groep werden. We kwamen van verschillende landen, met verschillende achtergronden, culturen en talen, maar ons samenhorigheidsgevoel was sterk. 

Ik ben het VLP dankbaar dat ik aan zo'n project kan meewerken. Dankzij dit project heb ik prachtige, gemotiveerde en enthousiaste mensen ontmoet (de Young Lasallians, leden van de RELEM-Council en enkele broeders uit Egypte en Italië). Dankzij zo'n projecten ontdek ik mezelf steeds meer en wat wij kunnen betekenen voor anderen als Young Lasallians. Ook ben ik dankbaar dat ik Caïro heb ontdekt en de Egyptische cultuur. Ik ga naar huis met veel verhalen die ik nog voor een lange tijd zal blijven vertellen. 

Shokran ⭐️